CLINICĂ DE PSIHOTERAPIE, PSIHIATRIE ȘI COACHING EMOȚIONAL

TesteTest Anxietate


În ultimele 2 săptămâni, cât de des te-au deranjat următoarele probleme?


Pasul 1 din 7

DelocCâteva zilePeste jumătate de zileAproape zilnic
1. Senzația de nervozitate, anxietate sau tensiune
0
5

Rezultatul testului tău

Probabil experimentezi destul de rar anumite stări de neliniște și ești, în general, o persoană foarte calmă și echilibrată din acest punct de vedere. Îngrijorările tale ocazionale nu ating însă în niciun caz nivelul de intensitate al anxietății.


6
10

Rezultatul testului tău

Anxietate optimă

Probabil, la fel ca fiecare dintre noi, trăiești din când în când în când stări din sfera neliniștii, îngrijorării (un anumit nivel de anxietate este normal, iar psihologii vorbesc despre „anxietate optimă”). Aceste stări nu te copleșesc însă și nu îți influențează viața într-o măsură majoră. Atenție la perioadele încărcate profesional sau cu presiune pe plan personal – atunci e posibil ca neliniștea să crească semnificativ.


11
15

Rezultatul testului tău

Anxietate medie

Deși poate că ai și zile mai bune, starea de anxietate pe care o experimentezi pare a fi destul de puternică (simptomele sunt persistente, pe durate de timp mai îndelungate și îți afectează viața). Probabil simți destul de frecvent că nu-ți poți controla îngrijorările sau stările fizice și că îți este dificil să te relaxezi cu adevărat. Recomandarea noastră este să discuți cu un psihoterapeut pentru a identifica împreună cele mai bune strategii de a-ți gestiona anxietatea. Atunci când nu este adresată la timp și în mod corect, anxietatea se va complica și va atinge intensități clinice.


16
21

Rezultatul testului tău

Anxietate severă

Nivelul de anxietate pe care îl trăiești este foarte puternic, cu simptome diverse (neliniște, încordare, stări de irascibilitate, senzație de tremur, palme transpirate, palpitații, etc). Adeseori, acest nivel de anxietate este însoțit și de alte aspecte problematice, cum ar fi stări depresive, tulburări de somn, atacuri de panică, izolare socială, consum crescut de alcool, etc. Viața îți este sever perturbată de aceste probleme. Recomandarea noastră fermă este să ceri ajutorul specialiștilor în sănătate mentală.