CLINICĂ DE PSIHOTERAPIE, PSIHIATRIE ȘI COACHING EMOȚIONAL

TesteTest Depresie


Mai jos găsești o listă care descrie modul în care e posibil să te fi simțit sau purtat. Bifează cât de frecvent te-ai simțit așa în ultima săptămână


Pasul 1 din 20

Rar sau deloc (mai puțin de 1 zi)Puțin (1-2 zile)Ocazional sau o perioadă moderată de timp (3-4 zile)Cea mai mare parte a timpului sau mereu (5-7 zile)
1. Am fost deranjat/ă de lucruri care, de obicei, nu mă deranjează.
0
15

Rezultatul testului tău

Nu este prezentă simptomatologie depresivă. Probabil, la fel ca majoritatea oamenilor, ai zile mai bune și zile mai dificile, ai perioade în care simți că nu ai energie sau că ești trist/ă, însă aceste stări sunt pasagere, destul de rare și te poți bucura de viața ta. Ai sentimentul de control asupra a ceea ce ți se întâmplă, ești mulțumit și îți poți face planuri de viitor, concentrându-te pe ceea ce contează pentru tine.


16
23

Rezultatul testului tău

Probabil că trăiești destul de frecvent sentimente de neputință, tristețe, oboseală, vinovăție. Sau poate îți este dificil să te mai bucuri de lucrurile de care te bucurai înainte și simți că nu mai ai energie de muncă, nu te mai poți concentra și nici nu-ți mai plac interacțiunile sociale. Recomandarea noastră fermă este să îți faci o programare la un specialist în sănătatea mentală pentru a înțelege mai clar ce ți se întâmplă și cum poți fi din nou mulțumit de viața ta.


24
60

Rezultatul testului tău

Simptomele depresive pe care le trăiești îți influențează semnificativ viața. E posibil să trăiești cu o intensitate foarte mare sentimente dureroase de vinovăție, neajutorare, lipsă de speranță, irascibilitate, precum și o serie de simptome pe plan fizic (insomnie sau nevoia de a dormi excesiv, modificarea apetitului, etc). Acum este momentul să ceri ajutorul! Depresia este o tulburare serioasă pentru care există tratamente eficiente, astfel încât tu să te poți bucura din nou de viață. Discută cât mai rapid cu un medic psihiatru!