CLINICĂ DE PSIHOTERAPIE, PSIHIATRIE ȘI COACHING EMOȚIONAL

Inovație cu ajutorul tehnologiei VR în procesul terapeutic

Ți-e frică să zbori cu avionul? Și unora dintre noi ne-a fost, așa că știm cum e. Imaginează-ți cum ar fi să-ți tratezi teama de zbor trăind situația în cabinet și nu doar discutând despre ea. Totul alături de psihoterapeutul tău.

Sau cum ar fi sa exersezi vorbitul în public simțindu-te în siguranță, dar și cu emoțiile date de realitatea experienței trăite simultan? Astfel încât, la următoarele ședințe când trebuie sa iei cuvântul, să nu mai simți cum îți fuge pământul de sub picioare…

La The Mind ne place inovația tehnologică atunci când o putem folosi cu sens pentru a îmbunătăți viețile celor cu care lucram. Exact asta facem cu dispozitivul de VR (virtual reality) – realitate virtuală.

Realitatea virtuală în psihoterapie este un instrument versatil folosit pentru a-i ajuta pe oameni să se implice cât mai activ posibil în confruntarea unora dintre cele mai puternice frici sau amintiri neplăcute pe care le au: teamă de înălțime, fobia de zbor, teama declanșată de proceduri medicale, agorafobia, teama de întuneric, anxietatea socială etc.

Cum funcționează? Principiul este cel al imersiunii și al interactivității:

  • tehnologia simulează realitatea care-i generează frică pacientului
  • pacientul intră treptat și în siguranță în situația de care se teme
  • iar terapeutul este acolo pentru a ghida un nou proces de învățare:

Pacientul învață că poate face față situațiilor considerate (irațional de multe ori) ca fiind periculoase.

Aproape ca într-un joc video în care ți-a reușit misiunea, quest-ul. Pe scurt, îmbinăm tehnologia cu expertiza noastră și resursele tale interioare ca tu să înveți că poți, că te descurci!

Scopul VR nu este să ia locul terapiei psihoterapiei clasice, ci să o aducă la următorul nivel. În funcție de problema cu care te confrunți, va fi necesar un anumit număr de sesiuni care implică această tehnologie. Pentru a obține rezultate clare, specialistul îți va face un plan terapeutic pe care îl veți discuta împreună. Vei afla totodată si beneficiile: într-un mediu foarte sigur, confortabil, experiența de confruntare cu frica ta va fi mult mai ușor de gestionat iar rezultatele dorite vor apărea mai rapid.

Sună-ne sau scrie-ne pentru mai multe informații!